Henkilökunta

Maija Hietala

 

Pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan sirkusta 2013 Circus Uusimaailman Möyrinnän Aakkoset kurssilla. Rakastuin sirkukseen heti. Ilma-akrobatia ja pariakrobatia ovat olleet päälajini, joita olenkin opettanut jo vuosia. Pariakrobatiassa minua kiehtoo luottamus ja yhteistyö sekä yheiset onnistumisen kokemukset. Olen kouluttautunut pariakrobatiaan treenaamalla intohimoisesti ympäri suomea ja eurooppaa erilaisissa pariakrobatiatapahtumissa niin opettajana kuin oppijanakin.
Pariakrobatiassa pidän eniten nostoista ja hand-to-handista koska niissä pariakrobatian yhteistyön merkitys korostuu erityisen paljon. Ilma-akrobatiassa vertikaalikangas ja trapetsi ovat rakkaita välineitä ja vertikaalikankaassakin treenaan mielelläni parikangasta.

Taustalla minulla on vuosien kokemus parkourohjaajana sekä suomen nuorisosirkusliiton pedagoginen sirkusohjaajakoulutus. Tarkoituksenani on opiskella sirkusta lisää läpi elämän, sillä sirkus on minulle elämäntapa.

Työssäni ohjaajana haluan korostaa sirkuksen monipuolisuutta ja luovuutta sekä kilpailuttomuutta. Sirkukseen jokainen on tervetullut sellaisena kuin on. Työnantajana haluan tukea sirkuksen kehittymistä sekä säilymistä korvaamalla ohjaajien ammattitaidon heidän ansaitsemallaan palkalla sekä antamalla paikan jossa voi treenata ja ylläpitää taitojaan. Kun sirkuslaisilla on hyvä olla näkyy se laadukkaana opetuksena sekä esiintymisenä ja näin pystyn takaamaan myös tuleville artisteille laadukasta opetusta.

 

 

Lida Kuusisto

Aloitin sirkuksen harrastamisen syksyllä vuonna 2000 silloisessa pienessä, nykyisin hyvin elinvoimaisessa Hakasirkuksessa Hyvinkäällä. Sirkus on ollut minulle itseilmaisun ja itseni haastamisen keino siitä lähtien. Minulle on aina ollut tärkeää saada harjoitella ja oppia yhdessä, sekä päästä esiintymään.

Olen valmistunut Hämeen ammattikorkeakoulusta Ohjaustoiminnan artenomiksi ja Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian sirkuskoulutuksesta Teatteri-ilmaisun ohjaajaksi. Olen opettanut sirkustaitoja useissa nuorisosirkuksissa noin vuodesta 2007 lähtien. Sirkusohjaajana kannustan luovuuteen ja rohkaisen itsensä ylittämiseen. Harjoittelun tulee mielestäni olla turvallista mutta myös hauskaa!

Sirkuksessa minua kiehtoo sen monipuolisuus ja ympäristö, jossa asioille kuuluu sanoa useammin kyllä kuin ei. On vapauttavaa huomata mahdottomaksi luultujen asioiden muotoutuvan mahdollisiksi. Sirkus on minulle ihmemaa, jossa saan olla täysin oma itseni ja halutessani myös jotain aivan muuta. Rakastan esiintymistä ja esitysten luomista.

Minulle on tärkeää saada jakaa onnistumisen kokemuksia, elämyksiä ja mahdollisuuksia niin sirkusopettajana, -esiintyjänä kuin esitysten ohjaajanakin.

“Minulle onnellisuutta on olla
nostettuna ilmaan
tai roikkua pää alaspäin.”